een lach en een traan

Ten voordele van Contactclowns in de Zorg NeuzeNeuze vzw

we verkopen fluobandjes aan de receptie, in de cafetaria en op de afdelingen voor mensen met dementie binnen het woonzorgcentrum de pottelberg.
Zondag 10 November verkopen we Brusselse wafels, cuberdons en fluobandjes van 14u tot 17u in de cafetaria met Woezel en Niki (clownsduo 1)
Zaterdag 23 November verkopen we Luikse wafels, cuberdons en fluobandjes van 14u tot 17u in de cafetaria met Hatsjie en Hatsjoe (clownsduo 2)
Vrijdag 6 December verkopen we zoetigheden en fluobandjes van 14u tot 17u in de cafetaria met Tjik en Tjok (clownsduo 3)
Ook de teamleden van afdeling de Parelduiker en Notenkraker (afdelingen voor mensen met dementie) gaan fluobandjes verkopen in eigen kringen.

Waarom dit goed doel?

We vinden neuze neuze een waardevol goed doel omdat ze zich zo hard inzetten voor mensen met dementie. Ze proberen via andere invalshoeken oprecht contact met hen te maken en zorgen voor extra kwaliteit aan hun leven. Zelf zijn we 6 dichtbijclowns uit WZC de Pottelberg die wekelijks op bezoek gaan bij onze bewoners met dementie binnen het eigen woonzorgcentrum

Contactclowns in de Zorg NeuzeNeuze vzw

De NeuzeNeuze Contactclowns zijn tedere contactmakers voor mensen met dementie en personen met een verstandelijke beperking. In het buitenland noemt men ze ook wel Gentle clowns omdat ze in contact gaan met emoties zoals plezier, verdriet, boosheid en angst. Ze zijn actief in gans Vlaanderen en gaan langs in heel wat zorgcentra. Hoe broos het contact met bewoners en cli├źnten soms kan zijn, voor hen is het een nuttige en zelfs noodzakelijke gedachte om hierin te blijven investeren. Uw steun kan ervoor zorgen dat zij nog veel meer kwetsbare en ge├»soleerde mensen die in een voorziening verblijven kunnen bereiken.

Bekijk dit goed doel

Video's