Een koekje van eigen deeg bis

Ten voordele van WE LOVE MARIE FONDS

Voor het derde jaar op rij verkoopt een groepje vriendjes (10-11 jarigen) uit Brecht zelfgebakken koekjes voor het goede doel.
Op 21 december staan we aan de Delhaize in St Lenaarts.

Waarom dit goed doel?

Het vriendengroepje uit Brecht heeft gekozen voor het We Love Mariefonds omdat zij zich inzetten voor kinderen met een ernstige ziekte en in het bijzonder voor kinderen met kanker. Bijna alle vriendjes hebben zelf ondervonden welke impact kanker heeft op je gezin en familie toen hun mama's of grootouders de diagnose kregen. En ze wilden graag iets doen voor kindjes die vechten tegen de ziekte en voor hun familie.
Ze hebben zelf gekozen voor een kleiner goed doel omdat die minder kansen krijgen om op grote schaal centen te verwerven.
Wat ze leuk vonden aan het We Love Mariefonds is dat ze sterrenwachters schenken aan de zieke kinderen, maar vooral ook dat het We Love Mariefonds samenwerkt met Make a Wish en het Kinderkankerfonds. Dus door deze actie ondersteunen we eigenlijk maar liefst 3 goede doelen!

WE LOVE MARIE FONDS

Marie, een open en levendige meid van 3,5 jaar die van het leven houdt. In juli 2011 wordt er bij haar een zeldzame vorm van kanker vastgesteld. Gedurende 7 maanden levert ze een zware, hoopvolle strijd. De eindstreep is in zicht. Op 3 februari 2012 blijkt dat er niets meer gedaan kan worden. De onmacht en ontreddering is enorm groot bij de familie. Ook vrienden kijken machteloos toe hoe dat vieze beest zijn gangen gaat in het kleine lichaampje van Marie. Marie sterft 8 februari 2012.

Ik, Julie, mama van Marie hield van mijn dochter en zij ook van mij. Ik weet en voel dat haar dood niet bedoeld was om mij kapot te maken. Na een periode van waanzinnige rollercoasters en tsunami's kwam ik tot het besef dat ik hier iets mee moest. Er is mij een kind gegeven dat mij is ontnomen voor ze 4 jaar werd. Ik moest hier, samen met vrienden, iets mee doen wat van waarde is. Daar ben ik het team, mezelf en jullie enorm dankbaar voor.

Bekijk dit goed doel