Een kermis is een geeseling waard

Ten voordele van Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Op 29, 30 november en 1 december speelt toneel Harlekijn in CC De steiger te Boom de zelf gecreëerde productie 'een kermis is een geeseling waard'. We maken een mooi programmaboekje met teksten en foto's over het proces naar de voorstelling. De opbrengst van de verkoop van deze boekjes gaat naar het centrum ter preventie van zelfdoding.

Waarom dit goed doel?

Onze toneelkring verloor in september 2018 een sterkmaker, spelend lid en een ware soulmate voor velen aan zelfdoding. Psychische hulpverlening is ontzettend belangrijk en zou veel laagdrempeliger moeten zijn. Graag helpen we ook aan het wegwerken van het taboe rond geestelijke gezondheid. Want praten helpt.

Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Per dag overlijden 3 Vlamingen door zelfdoding, 28 mensen ondernemen een poging. Toch kan zelfdoding voorkomen worden en is preventie mogelijk. Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding wil zelfdoding voorkomen, door de Zelfmoordlijn en door het sensibiliseren en geven van vorming ivm het herkennen van signalen dat iemand aan zelfdoding denkt en hoe hierop preventief te reageren.

Aan de Zelfmoordlijn 1813 werken we met vrijwilligers die 24/24 gesprekken voeren met mensen die aan zelfdoding denken en hun omgeving. Ze doen dit anoniem via de telefoon, e-mail en chat. Jaarlijks beantwoorden we ruim 15.000 gesprekken, jammer genoeg worden er ook gesprekken gemist. Meer middelen kunnen ons helpen meer beantwoorders op te leiden en dus meer gesprekken te voeren.

Samen kunnen we zelfdoding voorkomen!

Bekijk dit goed doel