Een Hart voor Senegal.

Ten voordele van Een Hart Voor Senegal VZW

Als meter van een kindje uit Senegal, wil ik samen met een andere meter, ambachtelijke speculaas verkopen. Om dan de centjes te overhandigen aan de school in Bay Deck. Zodat alle kinderen in deze school een betere toekomst kunnen krijgen, want dit verdient iedereen.

Waarom dit goed doel?

Ik heb mijn hart verloren aan Senegal, ben sinds enige tijd meter van een kindje uit de streek Bay Deck. Het geeft me een zalig gevoel, dat ik voor 80€/jaar, voor deze kinderen een wereld van verschil kan maken. Hiervoor krijgen ze warm eten, medische bijstand, shortje om naar school te gaan,...Daarom wil ik graag met nog een meter graag mijn vleugels zetten om ambachtelijke speculaas te verkopen. Vorig jaar hebben we het de eerste x gedaan en het was een succes. We zijn toen de cheque van 1560€ in Wachtebeke mogen komen afgeven. Graag willen we dit jaar hetzelfde bedrag willen behalen of mss nog beter. Het zou fantastisch zijn, want iedereen verdiend een betere toekomst!

Een Hart Voor Senegal VZW

EHVS bouwt en onderhoudt een school in de armste wijk MBOUR, in Bay Deck. De school bestaat uit 3 kleuterklassen en 6 klassen, LO, sanitair gebouw en conciërgewoning. Nog een extra klaslokaal, een ICT-lokaal en een leraarskamer staan gepland. De school bestaat uit 11 vaste leerkrachten + 2 directeurs, betaald door de overheid. Er zijn ook nog 6 opvoedsters/kookmoeders die vergoed worden door EHVS. De VZW komt ook tussen in de schoolkosten voor 490 kinderen dmv peterschappen en ALLE kinderen krijgen 3x per week een degelijke maaltijd, ze zijn verzekerd en krijgen medische zorgen (ism de lokale polikliniek in de wijk). Ook de niet-geparraineerde schoolkinderen genieten van deze medische tussenkomst bekostigd door EHVS. De school is overigens erkend door de scholeninspectie en overheid.
Momenteel gaan er 654 kinderen naar school. 490 Kinderen hebben reeds een peter of meter.
EHVS zorgt dat ze op deze manier een uitzicht hebben op een betere toekomst. www.eenhartvoorsenegal.be

Bekijk dit goed doel