Een hart voor Flore

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

Na het grote succes van onze actie van vorig jaar willen wij ook dit jaar een actie doen voor het goede doel. Als eerbetoon aan onze veel te vroeg overleden dochter Flore, hebben wij het verhaal van Flore haar vijf maanden durende strijd tegen kanker neergeschreven in het boekje "Vijf maanden tussen hoop en vrees", het verhaal van Flore. Wij bieden dit boekje te koop aan tegen € 16/ stuk. De opbrengst zal integraal naar Kom Op Tegen Kanker gaan.

Waarom dit goed doel?

Wij hebben vorig jaar onze jongste dochter op eenentwintig jarige leeftijd verloren aan kanker, meer bepaald aan acute leukemie. Zij was zelf tijdens haar ziekteproces nog begonnen met een actie voor de warmste week om zo haar lotgenoten een hart onder de riem te steken maar zij heeft haar actie jammer genoeg niet zelf kunnen afmaken omdat zij overleed voor de actie plaatsvond. Maar wij hebben de actie dan toch verder gezet in haar plaats. Daarom willen wij dit jaar opnieuw een actie voor de warmste week organiseren als eerbetoon aan onze lieve, veel te vroeg overleden, dochter Flore. Flore had Kom Op Tegen Kanker gekozen als goed doel voor haar actie en daarom kiezen wij dat nu ook.

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel