een bod voor een bot

Ten voordele van Care for adolescents and young adults

Via de website bodvoorbot.be zal het mogelijk zijn te bieden op sportshirts van bekende sporters.

De opbrengst zal gelijkmatig verdeeld worden over 2 projecten. Enerzijds zal een deel naar het onderzoekscentrum voor botkanker gaan en anderzijds naar het project dat geregistreerd is bij de warmste week "care4aya".

Waarom dit goed doel?

Je hoort het vaak maar hoopt het nooit van dichtbij mee te maken laat staan zelf de strijd te moeten aangaan. Op 16september werd het echter werkelijkheid en werd bij mij botkanker vastgesteld. Momenteel strijd ik met veel positivisme en krijg ik heel goede zorgen in het UZ Gent. Door de ziekenhuisopnames word je wekelijks geconfronteerd met heel wat andere mensen die ook de strijd moeten aangaan. En daarbij zijn jongeren geen uitzondering.

Gezien ik zelf zo dicht bij “de ziekte” sta, wil ik iets extra terug doen. Daarom een veiling actie van sportshirts voor het goede doel. De opbrengst zal gelijkmatig verdeeld worden over 2 projecten waaronder care4aya. Met deze actie hoop ik jongeren een betere omgeving te bieden tijdens hun strijdt.

Care for adolescents and young adults

Als adolescenten of jong volwassenen (AYA's = jongeren tussen 16 en 30 jaar) kanker krijgen dan heeft dit niet enkel een grote impact op hun leven tijdens de behandelingsperiode. Dikwijls worden jongeren ook nadien geconfronteerd met (late) gevolgen van hun ziekte en behandeling. Denk maar aan een verminderde vruchtbaarheid, de zoektocht naar een aangepaste job of het moeilijker verkrijgen van een woonlening.
Care4AYA vzw zet zich in om de zorg voor jongeren met kanker op verschillende domeinen te verbeteren en dit zowel tijdens als na de ziekte. Ook als behandelen moeilijk wordt, willen we aangepaste zorg kunnen bieden.

Bekijk dit goed doel