Echo Koekenbak voor ALS Liga - Ketnet Brandt Weer

Ten voordele van ALS Liga

Heel de school (leerlingen, leerkrachten, oudercomité, directie,...) verkoopt zakjes met zelfgemaakte koeken aan de ouders, grootouders, familie, vriendjes, collega's, enz...

Nadat we zakjes verkocht hebben, gaan we op maandag 16 december aan de slag. Eerst gaat het oudercomité bij de plaatselijke bakker Olivier het deeg maken (met dank aan onze bakker).

Nadien zetten we het werk verder in de refter van de school. Alle leerlingen helpen mee. Elke klas komt om de beurt koeken maken.

Vervolgens gaan de leerlingen van het lager met de koeken naar de plaatselijke Carrefour en daar mogen wij onze koeken afbakken (waarvoor zoveel dank!). Als ze gebakken zijn, helpt iedereen mee om ze in de zakjes te doen. Het is een echt team- en schoolgebeuren. Het geeft een gevoel van verbondenheid voor heel de school. Wij zijn er klaar voor!

Waarom dit goed doel?

Onze zorgcoördinator van de voorbije acht schooljaren die ook dertig jaar op onze school werkte als juf is ALS-patiënte. We blijven onze juf steunen, daarom kiezen wij voor het derde jaar op rij deze organisatie. Niet alleen voor haar maar voor alle mensen met ALS.

Momenteel bestaat er nog geen geneesmiddel om ALS te genezen, enkel om het proces te vertragen. Daarom is wetenschappelijk onderzoek zo belangrijk!

De ALS Liga heeft onze steun nodig. Ze zetten zich voor zoveel zaken in: helpen, informeren, materiaal aankopen en uitlenen, sensibiliseren, fondsen inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek… De ALS liga ontvangt geen structurele overheidssubsidie. Het is dankzij onze giften dat zij al dit werk kunnen verrichten. Daarom kiezen wij voor ALS Liga!

ALS Liga

ALS is een progressieve, dodelijke ziekte waarbij de motorische zenuwcellen wegvallen en verlamming intreedt. Ook de functies van spraak, slikken en ademen worden aangetast. Na de diagnose leeft de patiënt gemiddeld 33 maand.

De levenskwaliteit van ALS patiënten (pALS) zo optimaal mogelijk houden en wetenschappelijk onderzoek stimuleren zijn prioriteiten van de ALS Liga. De ALS Liga stelt gratis hoogtechnologische hulpmiddelen ter beschikking om problemen met communicatie en mobiliteit van ALS patiënten op te vangen. Daarnaast informeert de ALS Liga pALS en familieleden over het mogelijke verloop van ALS en verstrekt psychosociale ondersteuning.

Bekijk dit goed doel