Eat cake to save lives

Ten voordele van APOPO

Ik verkoop lekkers (cake, muffins, pannenkoeken) op het werk om geld in te zamelen voor APOPO. Want alle beetjes helpen.

Waarom dit goed doel?

APOPO doet internationaal ontzettend goed werk door mensen te bevrijden van landmijnen en op tijd ziektes zoals tbc te detecteren, zodat ze snel in een behandelijk kunnen stappen. En dit alles met respect voor mens, dier en milieu. Dat kan je toch alleen maar aanmoedigen?!
Ontstaan in Antwerpen, Belgiƫ, doen ze samen met de HeroRATs humanitaire heldendaden over heel de wereld. Dit goede doel ligt me nauw aan het hart.

APOPO

APOPO is een Belgische humanitaire organisatie die Afrikaanse ratten traint om landmijnen en tbc op te sporen.

Hoe doen we dat? We doen beroep op de fenomenale reukzin van een diersoort dat in eerste plaats niet erg geliefd is, maar in feite hebben we te maken met kleine helden!

In hun speurtocht snuffelen de ratten grote gebieden af op zoek naar de geur van het explosief TNT. Daarbij negeren ze eerder ontplofte munitie of bomscherven, in tegenstelling tot metaaldetectie door mensen. Het screenen van tbc-stalen gebeurt aan een sneller tempo dan mensen met microscopisch onderzoek en bovendien spoort de rat met haar neus een hoger percentage besmette gevallen op dan de microscoop.

Kortom: dit diertje verricht heldendaden!

WE TRAIN RATS TO SAVE LIVES

Bekijk dit goed doel