#DuwMee

Ten voordele van Mobile School

Elk jaar stappen we met de Mobiele School tot bij de presentatoren. En elk jaar sluiten meer en meer wandelaars zich bij ons aan. Een hele dag en vele kilometers lang stappen we samen met de mobiele school om de straatkinderen een gezicht en een stem te geven!
De vrijwilligers van Mobile school organiseren al jaren deze #Duwmee.
Vrijwilligen om kracht te krijgen en te geven aan straatkinderen!

Waarom dit goed doel?

Een project dat er op een schone manier rekening houdt met het mensje en al zijn krachten dat in de straatkinderen zit en ermee aan de slag gaat.
Wij, de vrijwilligers van Mobile School, willen deze actie dit jaar extra hard doen slagen omdat we onze Sas, onze vrijwilligerscoƶrdinator, dit jaar moesten achterlaten....Voor jou Sas!

Mobile School

Mobile School (www.mobileschool.org) is een Belgische organisatie die zich wereldwijd inzet voor straatkinderen. Wij ontwikkelen mobiele schoolkarretjes en verzorgen de opleiding van straathoekwerkers. Momenteel rijden er 55 mobiele schooltjes in 28 landen, verspreid over vier continenten: Latijns-Amerika, Aziƫ, Afrika en Europa.

Mobile School richt zich op twee doelgroepen: straatkinderen en de straathoekwerkers die informele educatieve activiteiten met hen opzetten.

Onder het motto "Als een kind niet naar school kan dan brengen we de school naar het kind" ontwikkelden we een mobiele school. Dit rijdende schoolbord met honderden educatieve spelen stelt straathoekwerkers in staat om educatieve activiteiten op te zetten. De materialen zijn technisch ontworpen op basis van mobiliteit, aanpasbaarheid, duurzaamheid en diefstalbestendigheid.

Bekijk hier een filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=Z-jv7S73ed4

Bekijk dit goed doel

Video's