Drink Pink V

Ten voordele van Mondiale Werken Regio Lier vzw

We geven een Roze feest met uiteenlopende groepjes en Dj's. Het thema is Arabische nachten. We kozen een lokaal project dat vluchtelingen steunt. Ook zij komen helpen om het feest grandioos te maken. Op deze manier komen ze zelf in aanraking met Lier op een ludieke wijze.

Waarom dit goed doel?

We zijn begonnen omdat een vriendin (ondertussen overleden) borstkanker en nadien hersentumors had. 4 keer kozen we dus hierrond een goede doel (think pink, pink ribbon, kom op tegen kanker, kinderkankerfonds). Dit jaar voor de 5e editie gooien we het over een andere boeg en kiezen we voor een lokaal goede doel dat zich inzet voor vluchtelingen.

Mondiale Werken Regio Lier vzw

In december 2015 startte een groep Lierenaars een nieuwe vluchtelingenwerking. Aangegrepen door de berichtgeving over de problemen die vluchtelingen moeten overwinnen, wilden ze iets doen om de vluchtelingen hier te ondersteunen. Zo werd het eerste project ‘Woonhulp voor vluchtelingen’ geboren.
In maart 2016 werd de vzw Mondiale Werken Regio Lier opgericht. De werking breidde uit met meer activiteiten zoals hulp bij het vinden van (vrijwilligers)werk, hulp bij het verhuizen, ondersteuning in het onderwijs, enz.
De groep bestaat ondertussen uit meer dan 100 vrijwilligers, waaronder een groot aantal vluchtelingen. De vzw is vooral actief in de gemeenten Lier, Nijlen, Berlaar, Duffel, Putte, Bonheiden, Lint, Ranst, Wommelgem en Edegem.

Bekijk dit goed doel