Dressember

Ten voordele van Cherut

We dragen de hele maand december alleen maar jurken (geen broeken, geen rokken) en laten ons hiervoor sponsoren. Het geld dat we verzamelen gaat naar organisaties die zich inzetten om een einde te maken aan mensenhandel.

*Mannen die willen meedoen kunnen dit door een maand lang een stropdas of strik te dragen.

Waarom dit goed doel?

We hebben een hart voor slachtoffers van mensenhandel. Dit is een groot onrecht en we willen mee onze schouders zetten aan projecten die hier een einde aan willen maken!

Cherut

Cherut Belgium zet zich in voor vrouwen in de prostitutie en slachtoffers van mensenhandel. Vrijwilligers zijn aanwezig in prostitutiebuurten als straatwerkers en er is een inloophuis waar er op een familiale manier op allerlei gebied ondersteuning wordt gegeven en vrouwen deel uit maken van de werking. Daarnaast is er professionele hulpverlening zoals gesprekken met een maatschappelijk werker, opvangmogelijkheden, praktische ondersteuning, werkervaring opdoen enz. Traumaverwerking en (re)integratie staan centraal in onze werking. Cherut staat voor vrijheid om te kiezen, dat er een keuze komt waar er eerst geen keuze was en ook de nodige ondersteuning om ook echt een andere toekomst op te bouwen.

Bekijk dit goed doel