Draag je steentje bij !

Ten voordele van MS-Liga Vlaanderen

Wist je dat bijen voor bijna 80% van de bestuiving van onze landbouwakkers zorgen? Daarom verkopen we BEEpots. Bloempotten met kleine gaatjes, waarin de bijen en hommels hun eitjes veilig in uit kunnen laten broeden. Daarmee steunen we niet alleen een goed doel, maar ook deze nuttige insecten uit onze tuin.
(we willen met onze actie 2 doelen steunen: de MS liga, maar ook het kinderkankerfonds)

Waarom dit goed doel?

Een van de collega's van Connecton, zijn kindje heeft MS, waardoor we met de ganse groep ons willen inzetten om zoveel mogelijk geld in te verzamelen om onderzoek te kunnen doen naar deze ziekte.

MS-Liga Vlaanderen

MS-Liga Vlaanderen vzw is er in eerste instantie voor personen met MS (PmMS) en hun omgeving.

MS is een chronische, ongeneeslijke aandoening van het centrale zenuwstelsel, waarbij ontsteking leidt tot schade aan zenuwbanen en hun omhulsel. Het ziekteverloop is moeilijk voorspelbaar en erg divers. Daarom wordt multiple sclerose ook wel de aandoening met 1000 gezichten genoemd.
De verschillende zichtbare en onzichtbare symptomen hebben een grote impact op de levenskwaliteit. Daarom zet MS-Liga Vlaanderen in op 7 verschillende pijlers: informeren, sensibiliseren, psychosociale begeleiding, financiële ondersteuning, lotgenotencontact, belangenverdedigingen en ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek.

Door de unieke combinatie van professionele medewerkers en vrijwilligers is MS-Liga Vlaanderen vzw aanwezig in alle Vlaamse provincies en Brussel.

Bekijk dit goed doel