Draag elkaar een warm hart toe

Ten voordele van Belgische cardiologische Liga

We nodige iedereen uit voor een jeneverke of een warme chocomelk en een gezellige babbel. Hartonderzoek, hartritmestoornis, infocampagnes - allemaal met en voor een warm hart.

Waarom dit goed doel?

Op 17/12/17 verloren we voor mij mijn echtgenoot en beste vriend Rob Praets en voor onze zoon zijn allerliefste papa vol fun. Hij lag s' ochtends gewoon dood in de living, zonder signaal had zijn hart het begeven op 45 jarige leeftijd. Hij werkte heel hard, maar leefde verder behoorlijk gezond. Niet raken, gezond eten, matig drinken (op een paar uitzonderingen na) en wekelijks 2 keer sporten ... En toch... Dus steunen we graag het verdere onderzoek en de infocampagnes rond cardiologie.

Belgische cardiologische Liga

- Het publiek informeren over hart- en vaatziekten in het algemeen en over de vroegtijdige opsporing van deze aandoeningen: organisatie van de jaarlijkse Week van het Hart, campagne “Durf redden”, informatiecampagne over hartfalen, week van het hartritme, magazine Hart & Slagaders, infosessies voor bedrijven, mutualiteiten, patiëntenverenigingen,…
- Begeleiden van patiënten na een hart- of cardiovasculair probleem: elke dag helpt de Belgische Cardiologische Liga hartpatiënten om zich opnieuw aan te passen op sociaal, familiaal en professioneel niveau en werkt zij samen met gezondheidswerkers.
- Informatie, sensibilisering en contactpunt bij de artsen: jaarlijks congres voor huisartsen over de praktische aanpak van de hartpatiënt in de huisartsenpraktijk, verspreiding van preventierichtlijnen, e-newsletter, sensibiliserings- en screeningcampagnes van hart- en vaatziekten.

Bekijk dit goed doel