Dorpsdichtersconfituur

Ten voordele van Dyspraxis vzw

De samenstelling van de confituur is elk jaar een verrassing maar pompoen is zeker dit jaar een van de basis ingrediënten. Tati en ikzelf staan op de kerstmarkt maar verkopen deze ook van bij ons thuis...

Waarom dit goed doel?

Als dorpsdichter van het mooie Lierde wil ik een steentje bijdragen zeker daar DCD geen onbekende is in onze familie

Dyspraxis vzw

DCD is een coördinatie-ontwikkelingsstoornis die blijvend is, levenslang aanwezig.
Met Dyspraxis vzw willen wij DCD bekender te maken, ouders van kinderen met DCD met elkaar in contact te brengen net als de jongeren zelf. We geven vormingen, inleefmomenten rond wat DCD is en aanvoelt. We willen de zorgkaders per leeftijd verder uitwerken met een exemplaar voor thuis. Daarin staan alle mogelijke tips hoe je met je DCD thuis je weg kan vinden maar ook alle mogelijke tips, verklaringen waarom iets juist wel of niet kan. Deze willen we gratis ter beschikking stellen van de ouders en geïnteresseerden zoals familie, leerkrachten.
De andere zorgkaders van 0-6 en 6-12 en 12-18 jaar willen we aanpassen met de tips én opnieuw laten drukken. Deze omvatten eerder tips naar schoolse vaardigheden, activiteiten naar ouders én zorgleerkrachten toe met de uitleg waarom een kind met DCD alles kan alleen met héél véél meer tijd want automatisatie is één van hun grootste problemen, naast planning.

Bekijk dit goed doel