Dopjesactie

Ten voordele van Belgisch Centrum voor Geleidehonden

Dopjesactie te Roeselare voor geleide honden inzamelpunt Mandeldreef 60

Waarom dit goed doel?

omdat veel slechtziende of blinden heel goed een geleide hond kunnen gebruiken , maar dat koste veel moeite en € 's om zulke hond op te leiden .
Daarom mensen spaar dopjes en breng ze binnen bij de inzamelpunt te Roeselare Mandeldreef 60

Belgisch Centrum voor Geleidehonden

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw (BCG) is een mobiliteitsorganisatie die blindengeleidehonden opleidt voor personen met een visuele beperking. Elk onderdeel van de opleiding is voor ons uitermate belangrijk. Zo selecteren we onze pups zorgvuldig, voorzien we hen van een vakkundige opleiding en zorgen we voor blijvende nazorg.

De vraag naar geleidehonden is zeer groot. In België krijgen 2 personen op 100 te maken met een vorm van slechtziendheid, zoals een verlies in gezichtsscherpte of een verlies van een deel van het gezichtsveld. Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden stelt de blindengeleidehonden gratis ter beschikking aan personen met een visuele beperking.

Een geleidehond is voor vele blinde en slechtziende personen een steun en toeverlaat. De hond draagt bij tot de integratie in onze 'ziende' maatschappij en geeft hen de mogelijkheid zich zelfstandiger, sneller, meer ontspannen, maar vooral veiliger te verplaatsen.

Bekijk dit goed doel