Dopjes sparen = Centjes vergaren!

Ten voordele van Belgisch Centrum voor Geleidehonden

Vorig jaar namen wij met onze politiezone voor de eerste maal deel aan 'De Warmste Week'.

Onder het motto 'Dopjes sparen = Centjes vergaren' riepen wij burgers via onze website en sociale media op om zoveel mogelijk plastic dopjes te sparen én ons te bezorgen! Met onze actie steunden wij het Belgisch Centrum voor Geleidehonden.

Onze actie was een groot succes! Maar liefst 180 (!!) kilo aan dopjes werd er op minder dan een maand ingezameld! Burgers, scholen, dorpsraden, rusthuizen, onze eigen medewerkers, .... iedereen spaarde massaal mee!

Dit jaar willen we beter doen...
zien we het nóg grootser...
én vragen we jouw hulp!

* Werp je plastic dopjes niet weg, maar spaar ze!
* Breng ze binnen in één van onze inzamelpunten
* Zo steun jij het BCG en kan een blindengeleidehond worden opgeleid!

WORD JIJ EEN EXTRA 'VLAMMETJE' VOOR ONS?

ALLE INFO via https://www.politie.be/5428/nieuws/dopjes-sparen-centjes-vergaren

Waarom dit goed doel?

Wij sparen met alle collega's (Politiezone Geraardsbergen/Lierde) reeds een aantal jaren plastic dopjes voor het BCG. Sinds vorig jaar trekken wij de actie tijdens de Warmste Week open voor iedereen. Vorig jaar mochten we maar liefst 180 kilo plastic dopjes inleveren. Dit jaar willen we uiteraard nóg beter doen :-)

Belgisch Centrum voor Geleidehonden

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw (BCG) is een mobiliteitsorganisatie die blindengeleidehonden opleidt voor personen met een visuele beperking. Elk onderdeel van de opleiding is voor ons uitermate belangrijk. Zo selecteren we onze pups zorgvuldig, voorzien we hen van een vakkundige opleiding en zorgen we voor blijvende nazorg.

De vraag naar geleidehonden is zeer groot. In België krijgen 2 personen op 100 te maken met een vorm van slechtziendheid, zoals een verlies in gezichtsscherpte of een verlies van een deel van het gezichtsveld. Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden stelt de blindengeleidehonden gratis ter beschikking aan personen met een visuele beperking.

Een geleidehond is voor vele blinde en slechtziende personen een steun en toeverlaat. De hond draagt bij tot de integratie in onze 'ziende' maatschappij en geeft hen de mogelijkheid zich zelfstandiger, sneller, meer ontspannen, maar vooral veiliger te verplaatsen.

Bekijk dit goed doel

Video's