Donuts en cupcakes voor Zuid-Afrika

Ten voordele van SAmen, projecten voor kinderen in Zuid-Afrika

Anais (8 jaar), Chloë (10 jaar) en Lara (11 jaar) hebben lekkere donuts en chocolade cupcakes gemaakt. De opbrengst geven we met veel plezier aan een organisatie die de kinderen in Zuid-Afrika zal helpen voor een betere toekomst.

Waarom dit goed doel?

Wij zijn dit jaar op vakantie geweest in Zuid-Afrika met ons gezin en hebben Kaapstad en een township in Pretoria bezocht. Daar hebben we kleren afgegeven die voor ons te klein waren, we hebben met de kinderen gespeeld die daar woonden en gezien hoe ze daar leven en wonen. Nu we thuis zijn willen we hen verder helpen om een beter leven te hebben.

SAmen, projecten voor kinderen in Zuid-Afrika

De vzw SAmen is een initiatief van Vlaamse adoptieouders dat projecten steunt in Zuid-Afrika om kinderen daar kansen te geven op een (betere) toekomst. Momenteel steunen we NORSA Community Care . Ze hebben projecten lopen in 3 townships in de buurt van Kaapstad. Belangrijkste initiatieven zijn : bedeling van soep en voedselpakketten,kinderdagverblijven, medische centra , jeugdwerking voor alle kinderen uit de townships, een computercentrum,huizen voor pleegkinderen...
Wij sponsoren een pleeghuisje waarin een vrouw zorgt voor 6 kansarme kinderen. Zo krijgen deze kinderen een thuis. We sponsoren ook een soupkitchen die iedere dag 180 warme maaltijden bereidt voor kinderen uit de township.

Bekijk dit goed doel