Donate-a-dog@Barco

Ten voordele van Donate-a-dog

Iedereen van harte welkom op de WARMSTE KERSTMARKT@Barco.
Barco stelt zijn deuren open voor meer dan 30 goede doelen die er samen een gezellige en warme kerstmarkt zullen van maken.
Je kan op vrijdag en zaterdag terecht bij de 30 kraampjes en tussendoor genieten van optredens en randanimatie op een unieke locatie die anders niet toegankelijk is voor het publiek.

Waarom dit goed doel?

Uit eigen ervaring weten we hoeveel verschil een hulphond kan maken voor iemand met een fysieke beperking. Kleine dingen die voor ons zo makkelijk en vanzelfsprekend zijn zoals vb. je gevallen sleutelbos oprapen of zelfs maar een deur opendoen, zijn dat niet voor mensen die aan een rolstoel gebonden zijn. Maar een hulphond opent niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk deuren… Met een hulphond aan je zijde word je veel makkelijker aangesproken en leg je makkelijker contact – men ziet niet alleen de rolstoel maar ook de mens met zijn hond.

Donate-a-dog

Donate-a-dog is een vzw die hulphonden opleidt,plaatst en verder begeleidt in functie van een betere levenskwaliteit voor mensen met een motorische functiebeperking. De vzw neemt zowel de ondersteunende taken als de opleiding van de honden op zich.


Donate-a-dog vzw wil de natuurlijke band tussen hond en mens versterken . Vzw Donate-a-dog werkt uitsluitend met vrijwilligers.

Bekijk dit goed doel