Doe iets gewoon voor iemand buitengewoon

Ten voordele van Hart voor Handicap/de Genereuzen vzw

Op het 2dehandsplatform gaan mensen gewone acties kunnen registeren waarop iedereen kan bieden. Thomas biedt bvb aan om iemands hond uit te laten. Omdat Thomas zich hierdoor engageert om iets concreets te doen ten voordele van Hart voor Handicap, zal zijn directe entourage maar ook een bredere kring zeker willen bieden om deze gewone actie bij hem/haar te laten doorgaan.
2dehands biedt haar infrastructuur aan om al die gewone initatieven te registeren, zodat mensen met een groot hart in contact kunnen komen met talloze leuke en gewone initiatieven en waarop ze kunnen bieden ten voordele van Hart Voor Handicap. 2dehands gaat de actie zelf ook heel actief ondersteunen, net zoals bij de vorige edities. De campagne loopt in twee fazen : Bekende Vlamingen zullen in een eerste faze de actie helpen onder de aandacht te brengen door zelf aan te bieden iets heel gewoons te doen. In een tweede faze is het aan het brede publiek om gewone initiatieven te registreren.

Waarom dit goed doel?

2dehands wil mensen met elkaar verbinden, drempels weghalen. Fysieke en mentale drempels. Omdat iedereen met een beperking tegelijk ook een buitengewoon iemand is die graag ook heel gewone dingen wil kunnen doen, gaat 2dehands mensen mobiliseren om iets heel gewoons te doen voor iemand buitengewoon.

Hart voor Handicap/de Genereuzen vzw

Hart voor Handicap bouwt aan een wereld waar inclusie van personen met een beperking de norm is. Er vanzelfsprekend bijhoren, samen leven, wonen en werken, daar gaan wij voor.
Hoe doen wij dat? Wij nodigen mensen uit om samen leuke dingen te doen: naar een festival gaan, koken, shoppen, bewegen, ... En dat smaakt naar meer, zodat contacten duurzaam worden.
Daarom heeft Hart voor Handicap in 2018 de Genereuzen gelanceerd, een nieuwe beweging die mensen met en zonder beperking uitnodigt om samen op te trekken. En in 2019 3 activiteiten georganiseerd die mensen met en zonder beperking samen brengt: de Genereuze festivals, 10000 Genereuze km's en een vriend voor de zomer. Tot er vanzelfsprekend bijhoren de normaalste zaak wordt voor iedereen.

Bekijk dit goed doel