Dodentocht 2019

Ten voordele van SAFE COASTAL TOURISM

Op 9 en 10 augustus 2019 nam ik deel aan de Dodentocht te Bornem. Het vergde heel wat voorbereiding en het zou in mijn leven een unieke prestatie kunnen zijn, indien ik deze kon uitlopen. Daarom wou ik de tocht opdragen aan Bavo, mijn petekind, die in 2011 door verdrinking overleden is. De beste manier om dit te doen bestond en bestaat erin ter gelegenheid daarvan de vzw Safe Coastal Tourism te steunen. Deze vzw is door mijn zus opgericht. Ik heb uiteindelijk de volledige tocht gedaan en heb intussen al wat geld ingezameld bij familie, vrienden en collega's. Ik wens hiervoor nog wat extra aandacht door de actie in te schrijven bij De Warmste Week. Bijdragen zijn nog steeds welkom op mijn rekening met nummer BE11 3934 0918 0748. Deze worden in het kader van De Warmste Week overgemaakt aan de Koning Boudewijnstichting, die verder voor de verdeling zorgt.

Waarom dit goed doel?

Deze vzw is opgericht door mijn zus naar aanleiding van het overlijden van haar zoon Bavo door verdrinking in 2011

SAFE COASTAL TOURISM

Safe Coastal Tourism VZW wil dat het probleem van verdrinking wereldwijd meer aandacht krijgt. Onwetendheid en gebrek aan informatie blijken belangrijke oorzaken te zijn van verdrinking in zee. Je verdrinkt niet omdat je niet kan zwemmen, maar omdat je niet weet wat je te wachten staat: de kracht van de golven, de sterkte van de stromingen, de koude van het water. Je panikeert en raakt uitgeput. Dan kan het slecht aflopen.
Via mediacampagnes en m.b.v. educatieve tools in het onderwijs wil de VZW al wie een fijne dag aan zee wil doorbrengen sensibiliseren voor de gevaren van de zee en aanzetten tot strandveilig gedrag, zodat een leuke familie-uitstap aan zee niet hoeft te eindigen in een drama.

Bekijk dit goed doel