Discover Duchenne (editie 2)

Ten voordele van DUCHENNE PARENT PROJECT BELGIUM VZW

Op zondag 15 december kan je tussen 13 u en 18 u komen eten, drinken, sporten en bootcampen.
Je kan kiezen voor de buggyvriendelijke wandeling van 5 km of de lange wandeling van 10 km.
Er worden ook 2 bootcamps aangeboden. (14 u en 15 u).
Er wordt kinderanimatie voorzien en uiteraard is er eten en drinken te verkrijgen.
Hopelijk tot dan!

Waarom dit goed doel?

In onze vriendenkring kreeg een kindje het verdict anderhalf jaar geleden. Wij willen de ouders een hart onder de riem steken door 1 keer per jaar samen iets te doen en geld in te zamelen voor onderzoek ed.

DUCHENNE PARENT PROJECT BELGIUM VZW

Duchenne Parent Project Belgium wil de spierziekte van Duchenne bekend maken bij het publiek en fondsen inzamelen voor het wetenschappelijk onderzoek. Met de fondsen die we onder meer via de acties van Music for Life / De Warmste Week inzamelden steunen we diverse onderzoeksprogramma's aan onderzoekscentra in heel Europa en richtten we ook het onderzoeksfonds "Kan-GO!" (Kinderen en Adolescenten met Neuromusculaire aandoeningen) op aan de KULeuven.
Om onze doelen te bereiken werken we samen met en vinden we inspiratie bij de verschillende Duchenne Parent Projects van over de hele wereld. We zijn lid van de World Duchenne Organisation (WDO).
We zijn eveneens sterk verbonden met LittleO uit het Franstalige landsdeel en met het Duchenne Parent Project in Nederland.
Duchenne Parent Project is ook lid van RaDiOrg (Rare Disease Organisation), de vereniging voor zeldzame ziekten. We werken ook samen met Spierziekten Vlaanderen.

Bekijk dit goed doel