Dikke truiendag in de Marialoopschool

Ten voordele van De Ouders

Vandaag gaan alle kinderen van de school, van de jongste peuters tot de zesde klassers naar school met een dikke trui. De verwarming gaat niet aan. Op die manier kan elke klas 10 euro schenken aan ons goed doel.

Waarom dit goed doel?

We leerden als school deze organisatie kennen doordat er een mama van een kindje bij ons op school, vrijwilligster is bij deze organisatie.
Zelf heeft ze ook een kindje met een beperking dus weten we dat deze organisatie van groot belang is.

De Ouders

Vzw De Ouders is een vzw van ouders van kinderen met een beperking die online in Vlaanderen alle ouders van kinderen met een beperking verbindt. Ouders missen vaak informatie rond hun kind. Het draait soms gewoon om het uitwisselen van praktische informatie. Ouders van kinderen met een beperking zijn ervaringsdeskundigen maar leven nu al te vaak op een eiland. Door ouders online te verbinden, wordt heel wat praktische info uitgewisseld. Info die een wereld van verschil maakt. Daarnaast vormen ouders zo een steun voor elkaar. We organiseren ook ontmoetingsmomenten waarbij ouders informatie uitwisselen. Dankzij onze fondsenwerving kunnen we de gezinnen een ontspannend ontmoetingsmoment aanbieden. Elk gezin krijgt die dag ook een persoonlijk assistent die het bijzonder kind begeleidt. Zo krijgen de gezinnen maximaal de kans om met elkaar in dialoog te gaan. Danzij de fondsenwerving bouwen we ook verder onze organisatie uit.

Bekijk dit goed doel