Diertjes voor de diertjes

Ten voordele van Het Blauwe kruis van de Kust

We zochten naar leuke gadgets waarin onze huisdieren de hoofdrol spelen. Fleur je huis op met leuke kerstballen, schenk een nieuw voederbakje aan je favoriete viervoeter of schenk je kind een gloednieuwe paraplu voor dagen met een echt hondenweer, ...
De opbrengst gaat volledig naar de dieren in het asiel en bij de opvanggezinnen.
Bestellen kan via e-mail of via de Facebook-pagina van de praktijk. Wij zorgen dan voor een spoedige levering.

Waarom dit goed doel?

Als dierenarts voor het Blauw Kruis zien wij jaarlijks tientallen dieren die een nieuw warm nestje zoeken. Vaak zijn ze ziek of verzwakt en hebben medische hulp nodig. Dit gaat van het simpelweg toedienen van medicatie tot dagenlange hospitalisatie. Het Blauwe Kruis laat toe dat wij als dierenarts elk van deze dieren de beste zorgen kunnen geven. Daarom willen wij ook ons steentje bijdragen zodat ze dat in de toekomst ook kunnen blijven doen.

Het Blauwe kruis van de Kust

Het Blauwe Kruis van de Kust is een asiel dat uniek is in zijn soort waar de dieren steeds op de eerste plaats komen. Geen enkel dier wordt gedood omdat het te lang in het asiel verblijft of omwille van zijn ras maar enkel als het dier er fysiek of mentaal dreigt onderuit te gaan.
Alle asieldieren staan voortdurend onder stress en daarom gaan vaste wandelaars dagelijks met de honden wandelen en bestaat er een voorleesproject voor de katten. Alle vrijwilligers krijgen eerst een opleiding. Alle verzorgsters zijn bachelors in de dierenzorg.
Een professionele gedragsdeskundige screent de dieren en elke mogelijke adoptant wordt grondig bevraagd teneinde een gepaste thuis te vinden voor elk dier. Adoptanten worden begeleid voor, tijdens en na de adoptie.
Er worden lezingen en cursussen georganiseerd over gedrag van honden en katten en bijscholingen voor het personeel en voor de vrijwilligers.

Bekijk dit goed doel