Dienstencentra Brasschaat voor de warmste week

Ten voordele van Sociaal Winkelpunt

De drie dienstencentra zetten zich in voor het goede doel. Tijdens het jaar doen we kleine individuele acties, zoals kaartjes verkopen. Tijdens de warmste week gaan we er helemaal voor: met extra smulnamiddagen, dans, wafels, bingo en rommelmarkt. Omdat alle beetjes helpen!

Waarom dit goed doel?

Wij steunen sociaal Winkelpunt omdat we het zeer waardevol vinden dat mensen in armoede geholpen worden én een sociaal netwerk kunnen uitbouwen.

Sociaal Winkelpunt

Sociaal Winkelpunt vzw is een sociaal gekruide organisatie die een netwerk ondersteunt van sociale kruideniers en solidaire buurtwinkels. Momenteel zijn er sociale winkelpunten in Merksem, Brasschaat, Ekeren, Antwerpen, Wuustwezel, Zoersel en Kalmthout. De werking draait op vrijwilligers. Mensen in armoede kunnen er na doorverwijzing door een sociale dienst terecht voor een basisgamma producten aan lage prijs. Mensen kiezen zelf hun producten uit en betalen ervoor, waardoor ze hun eigenwaarde behouden. In de ontmoetingsruimte worden linken gemaakt naar het verenigingsleven en ontstaan nieuwe netwerken. Sociaal Winkelpunt vzw zorgt voor onderlinge uitwisseling en ondersteunt de werking.

Bekijk dit goed doel