Dichter Bij

Ten voordele van Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Tijdens de feestdagen kunnen mensen zich eenzaam voelen. Een sms sturen stelt nog weinig voor en voelt niet persoonlijk aan. Een kerstkaartje opsturen naar iemand daarentegen is dan wel weer persoonlijk en je kan er iemands dag mee maken.
Op het kaartje staat een gedichtje. Zo brengen we de mensen 'dichter' bij elkaar. Laat mensen weten dat je aan ze denkt en stuur een kaartje.

Waarom dit goed doel?

In de westhoek is zelfdoding een probleem. Iedereen kent wel iemand die er al in contact mee kwam of iemand die zelf al een poging ondernam. Daarom wil ik geestgezondheid bespreekbaar maken en dit door het Centrum ter Preventie van Zelfdoding te steunen.

Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Per dag overlijden 3 Vlamingen door zelfdoding, 28 mensen ondernemen een poging. Toch kan zelfdoding voorkomen worden en is preventie mogelijk. Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding wil zelfdoding voorkomen, door de Zelfmoordlijn en door het sensibiliseren en geven van vorming ivm het herkennen van signalen dat iemand aan zelfdoding denkt en hoe hierop preventief te reageren.

Aan de Zelfmoordlijn 1813 werken we met vrijwilligers die 24/24 gesprekken voeren met mensen die aan zelfdoding denken en hun omgeving. Ze doen dit anoniem via de telefoon, e-mail en chat. Jaarlijks beantwoorden we ruim 15.000 gesprekken, jammer genoeg worden er ook gesprekken gemist. Meer middelen kunnen ons helpen meer beantwoorders op te leiden en dus meer gesprekken te voeren.

Samen kunnen we zelfdoding voorkomen!

Bekijk dit goed doel

Video's