#DEWARMSTETAAL

Ten voordele van Doof & Jong Vlaanderen

Bij Grey kan je sweaters kopen voor het hele gezin met een letter in gebarentaal of twinning sweaters met het I LOVE YOU gebaar voor jou en je bestie. Je kan kiezen tussen een grijze of zwarte sweater met een witte of zwarte opdruk. De sweaters zijn beschikbaar in baby-, kinder- en volwassen maten.
Per verkochte sweater gaat er een deel van de opbrengst naar het goede doel.
Bestel nu via www.greykidsclothing.com

Waarom dit goed doel?

Grey heeft voor dit goede doel gekozen omdat dit nauw aan het hart ligt. Zelf ben ik opgegroeid in een gezin met een bijna doof persoon, namelijk mijn papa. Een tijd geleden volgde ik ook een cursus Vlaamse gebarentaal om makkelijker met mijn papa te kunnen communiceren. Ik vond dit fantastich om te doen! Vandaar ook mijn keuze om sweaters te bedrukken met de eerste letter van mensen hun naam in gebarentaal, of het mooie "I love you" gebaar. Ik vind dat meer mensen een basiskennis zouden moeten hebben van gebarentaal. Het zou voor slechthorende en dove personen leuk zijn mochten meer mensen met hen kunnen communiceren, al is het maar een simpele "hallo hoe gaat het"? Vaak geraken dove personen door gebrek aan communicatie in een soort sociaal isolement.
De vzw Doof & Jong Vlaanderen vind ik daarom een fantastisch initiatief omdat zij ervoor zorgen dat kinderen door hun slechthorendheid of doofheid niet beperkt zijn in sociaal contact of leuke activiteiten.

Doof & Jong Vlaanderen

Doof & Jong Vlaanderen vzw is een organisatie voor dove, slechthorende en gebarentalige kinderen en jongeren. Doof & Jong wil dove en slechthorende kinderen en jongeren samenbrengen in een vrijetijdsaanbod in Vlaamse Gebarentaal zodat ze een sterke identiteit kunnen vormen en hun sociale vaardigheden kunnen ontwikkelen. In de huidige maatschappij groeien de meeste dove en slechthorende kinderen op in een horend gezin, en integreren zij vaak in het reguliere onderwijs. Doof & Jong vindt het echter van essentieel belang dat deze kinderen en jongeren via vrijetijdsactiviteiten ook in contact komen met dove of slechthorende leeftijdsgenoten om kennis en ervaringen uit te wisselen. In dit licht organiseert Doof & Jong, alsook de jeugdwerkingen onder Doof & Jong, jaarlijks verschillende soorten activiteiten om contacten tussen dove en slechthorende kinderen en jongeren te bevorderen.

Bekijk dit goed doel