Deur aan deur voor 'Stapke in de wereld'

Ten voordele van Stapje in de wereld vzw

De leerlingenraad van basisschool De Bijenkorf te Herent gaat op zaterdag 14 december deur aan deur in Herent om alles te verkopen dat onze leerlingen maakten, van peuterklas tot 6e leerjaar. We laten de mensen ook kennis maken met Stapke in de wereld door hen hier wat meer uitleg over te geven.

Waarom dit goed doel?

Dit doel ligt onze school nauw aan het hart aangezien een heleboel van onze eigen leerlingen regelmatig op stap gaan met 'Stapke in de wereld'.

Stapje in de wereld vzw

vzw Stapke in de wereld organiseert kwalitatieve vakanties en leuke uitstappen voor kinderen, jongeren en gezinnen die dapper rondkomen met een te klein budget en wil hun zelfredzaamheid verhogen.
1 op 7 gezinnen kunnen niet op vakantie of ondervinden drempels om te kunnen deelnemen aan ontspannende activiteiten. Daarom willen we samen met hen een stapje in de wereld zetten en genieten van deugddoende, plezante, gemoedelijke momenten in een multicultureel gezelschap. We zetten sterk in op een positieve en persoonsversterkende aanpak en op het SAMEN een warme wereld mogelijk maken. De 'vakantie' is het middel om mensen te versterken zodat ze hun kwaliteiten (h)erontdekken en hun leven weer in handen kunnen nemen. Wij helpen hen zo te groeien naar zelfredzaamheid.

Bekijk dit goed doel

Video's