Dessertenbuffet

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

De leerlingen van het derde en zesde leerjaar maken thuis met mama, papa, oma of opa een dessert. Zij brengen dit mee naar school. Met deze desserten maken wij dan samen een buffet.
Ouders, grootouders, familie en vrienden zijn welkom om op woensdag 4 december een dessertje te komen eten.

Waarom dit goed doel?

De leerlingen van het zesde leerjaar komen een goed doel voorstellen en dan worden uit de voorgestelde doelen enkele doelen bij stemming gekozen. Heel veel leerlingen worden op jonge leeftijd reeds met kanker binnen de familie- of vriendenkring geconfronteerd.

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel