Denker schrijft sfeervolle Wenskaartjes

Ten voordele van SIVI vzw

Om van kerst en nieuw een warme week te maken, schreef ik drie sfeervolle gedichtjes. Een vriendin tekende er met veel plezier de mooie illustraties bij. Zo vormen "Zweven", "Wens" en "Vrije Val" drie unieke wenskaarten.

Ik verkoop de sfeervolle wenskaarten per pakket van 3 voor 5 euro voor vzw SIVI, een vzw in Sint-Amandsberg die zich inzet voor armoedebestrijding met een sociale kruidenier, tweedehandswinkel en wijkwerking.

Ik koos voor een lokale vzw omdat die rechtstreeks het verschil maken voor een menswaardige samenleving voor iedereen.

De kaartjes kunnen thuis geleverd worden of afgehaald worden bij VZW Sivi in de Doornakkerstraat 45. Vanaf 3/12 zijn de kaartjes ook te koop bij Little Things, Clouds in My Coffee, Mokke en Fleuriste Hélène.

Waarom dit goed doel?

Ik koos voor een lokale vzw omdat die rechtstreeks het verschil maken voor een menswaardige samenleving voor iedereen.

SIVI vzw

Vzw SIVI, een vereniging waar armen het woord nemen uit Gent-Dampoort en Sint- Amandsberg, bestrijdt armoede en werkt aan een menswaardig bestaan voor iedereen. We zetten maximaal en prioritair in op structurele hefbomen maar verliezen actuele noden niet uit het oog. We vertrekken van de waardigheid, basisrechten en de kracht van mensen. We versterken hen en werken aan een draagvlak tegen armoede.
We bieden enerzijds laagdrempelige basishulpverlening aan in de vorm van een sociale kruidenier, 2de handswinkel voor kledij, en een uitleendienst voor werk en tuingereedschap en werken anderzijds projecten uit zoals het renovatieproject Gent knapt op. Tenslotte timmeren we mee aan structurele beleidsmaatregelen om te vermijden dat mensen in armoede terecht komen of om hen er zo snel mogelijk uit te helpen.
Zo combineert vzw SIVI acute, persoonlijke en structurele armoedebestrijding.

Bekijk dit goed doel