Den Blok 4 Life

Ten voordele van SINT-MICHIEL AGAPE

De jubileum editie (10) van ons buurfeest te Kortrijk wilden we (het buurtcomité Den Blok) koppelen aan een warme actie! We hebben mensen zoals gewoonlijk uitgenodigd naar ons buurtfeest, maar hebben dit gekoppeld met een initiatie djembé en Kubb 4 Life tornooitje. Tijdens een aperitiefje, BBQ hap en afsluitend met een kopje koffie en gebak, konden alle (nieuwe) buren met elkaar een babbeltje slaan. Dit alles vond plaats op een zonovergoten 15e september. Het was een top feest voor onze buurt (wijk Sint-Elisabeth) !

Waarom dit goed doel?

Met ons buurtcomité hebben we dit goed doel gekozen, omdat een aantal mensen deze beweging van dichtbij kennen.

SINT-MICHIEL AGAPE

De Sint-Michielsbeweging ondersteunt jongeren en kinderen in moeilijke situaties.

Door begeleiding van jonge mensen naar werk, studie, woning (Future) - door gezinnen met kinderen zonder inkomen te helpen (Onthaalhuis Emmanuel) - door kansarme kinderen te begeleiden bij het schoolwerk (Vredesklas en Dream) - door erkende oorlogsvluchtelingen te ondersteunen bij de zoektocht naar huisvesting en integratie (Porta Aperta).

Sinds 2018 is er de sociale winkel Potpourri. Mensen in nood krijgen materiële steun, met respect voor ieder. Ze kiezen via een regeling met een puntenkaart producten. In Potpourri zijn mensen in nood een klant en vinden ze een luisterend oor. Sinds oktober 2019 kunnen mensen in nood ook terecht in Potpourri Boetiek, de kinderwinkel met speelgoed en kledij tot 12 jaar.

Vele vrijwilligers helpen zo meer dan 750 mensen.

Bekijk dit goed doel