Deelname kersthappening Eksaarde (Lokeren)

Ten voordele van Fiola vzw

Met een standje op de kerstmarkt wil dagwerking Braam op een ludieke manier muntstukken van 1 euro inzamelen ten voordele van de dagwerking en de verdere aanleg van ons voedselbos.

Waarom dit goed doel?

Bij deze willen we het volgende aanbod van vzw Fiola in de kijker zetten:

NATUURDAGWERKING BRAAM

met een knipoog naar de bezieler van dit project: Bert Lootens.

De dagwerking brengt volwassenen met een (vermoeden van) beperking in nauw contact met de natuur. Het is reeds voldoende internationaal wetenschappelijk bewezen dat tijd doorbrengen in de natuur bijdraagt tot een betere fysieke en mentale gezondheid.

Met een klein groepje deelnemers, soms zelfs met 1 à 2 personen werken we op de ‘boeren-buiten’. We onderhouden een voedselbos, werken in de moestuin, bewerken hout en bereiden een gezonde maaltijd om samen op te eten. We werken zo veel mogelijk met natuurlijke grondstoffen en dragen goed zorg voor de natuur. We proberen zoveel mogelijk van wat we nodig hebben zelf te maken.

Fiola vzw

Fiola Vzw biedt ambulante ondersteuning aan baby's, kinderen, jongeren en volwassenen met een (vermoeden van) een beperking en hun netwerk in Oost-Vlaanderen.
Fiola vzw heeft de werkwijze en de filosofie van de zes oorspronkelijke diensten begeleid wonen en thuisbegeleiding geïntegreerd. De zes organisaties die de handen in elkaar hebben geslagen, zijn De Kangoeroe, De Tandem, vzw De Dorpel, Het Bint, tWeb en Wunian vzw.

Om de dagelijkse werking te optimaliseren zijn wij aangewezen op bijkomende financiële steun, naast onze subsidiëring, voor de organisatie van jongerenactiviteiten, voor het aankopen van hulpmiddelen voor onze uitleendienst, voor het inzetten op nieuwe projecten, voor didactisch of therapeutisch materiaal...

Bekijk dit goed doel