De Zwaan voor Alderande Werken!

Ten voordele van Alderande Werken

Onze actie loopt op onze speelplaats gedurende 2 weken; er worden plaatjes gedraaid op verzoek en tegen betaling, voor en door onze kinderen. Daarbovenop organiseren we twee momenten waarbij we op de speelplaats pannenkoeken en wafels bakken die door ouders en sympathisanten gekocht kunnen worden, in het teken van de Ketnet Koekenbak. Vrijdag voor de kerstvakantie is er dan de apotheose, in het bijzijn van alle kinderen en ouders. Hierbij maken we bekend hoeveel steun we dit jaar aan Alderande Werken kunnen overmaken. We sluiten de actie dan ook feestelijk af met een (warm) drankje.

Waarom dit goed doel?

Een van de ouders van onze school werkt mee aan deze VZW. We kiezen elk jaar een goed doel uit de buurt of waarbij iemand van onze school betrokken is. Het is daarbovenop een mooie VZW die kwetsbare mensen waardigheid en steun biedt. We willen deze waarden ook aan alle kinderen van onze school meegeven.

Alderande Werken

Alderande Werken is een arbeidszorgproject dat kadert binnen de sociale economie. Het bestaat uit twee domeinen: lunch-en koffiebar en tweedehandskledingszaak.
Mensen die niet of moeilijk terecht kunnen op de gewone arbeidsmarkt werken hier met de nodige zorg aan de producten in de keuken en de tweedehandskledingszaak.

Bekijk dit goed doel