De Warmste Zonnevlier

Ten voordele van Brein Instituut vzw

Wij maakten met de school:
Halloweensoep, knutselwerkjes voor de kerstmarkt, lekkere versnaperingen voor de kerstmarkt om te verkopen aan de ouders voor ons goed doel.

Waarom dit goed doel?

We kiezen voor dit goede doel aangezien we ons steetje willen bijdragen voor een steeds meer voorkomend probleem. Het is een moeilijk begrijpbare ziekte en om dit te verbeteren, willen wij ons engageren.

Brein Instituut vzw

Brein Instituut vzw werd in 2016 opgericht door Prof. Christine Van Broeckhoven met als doel: de communicatiekloof tussen de maatschappij en het wetenschappelijk onderzoek naar dementie zoals de ziekte van Alzheimer te dichten en fondsen te werven ter ondersteuning van het onderzoek.
Door haar contacten met patiƫnten, familieleden en mantelzorgers stelde Christine vast dat er veel vraag is naar informatie. Via Brein Instituut gaan wetenschappers in gesprek met de mensen en vertalen de wetenschappelijke bevindingen naar toegankelijke informatie.
Uniek is dat de wetenschappers rechtstreeks communiceren vanuit het labo. De vzw wil er zijn voor iedereen die informatie wenst of die het wetenschappelijk onderzoek wilt ondersteunen.

Bekijk dit goed doel