De Warmste Zomerdag

Ten voordele van Kom op tegen Kanker

Op vrijdag 9 aug. 19 staken de 10-ers hun schouders opnieuw onder ‘De Warmste Zomerdag’ van het jaar. Meer dan 40 enthousiastelingen kwamen afgezakt naar onze locatie om wafelijzers te smeden, bakvormen te vullen en ovens voor te verwarmen!

Tijdens het ochtendgloren kon men reeds terecht aan de koffiebar, waar men tegen vrije bijdrage kon genieten van een lekker kopje koffie en een bijhorend koekje.

Na deze koffiestop werden de handen uit de mouwen gestoken. Wafeltorens werden hoger, pannenkoeken stapelden zich op en chocoladecake geurde hemels.

Bij het afsluiten van de Grabbel- & Swapdag werden alle lekkernijen aangeboden.
Naast de verkoop van het gebak, konden de gegadigden hier ook terecht voor verschillende kleine snuisterijen onder de vorm van zelfgemaakte buttons, armbandjes, kettingen en sleutelhangers.

Nieuw dit jaar was de aanwezigheid van ons tattoo-atelier en de ballonnenkunstenares die de meest wonderbaarlijke creaties uit de ballonnen wist te toveren.

Waarom dit goed doel?

Wij kiezen nu reeds 3 jaar voor dit goede doel omdat mijn papa in november 2017, net in het midden van onze eerste actieperiode voor de Warmste Week, na net geen twee jaar strijden overleden is aan deze ziekte.

Kom op tegen Kanker

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

Bekijk dit goed doel