De Warmste ZoeNK

Ten voordele van Recht op Migratie vzw

We waarderen een gewone vrijdagavond in het jeugdhuis op door een aantal bands te laten optreden en daarna de mensen zelf de keuze geven om een beetje te jammen. De inkomsten komen van de verkoop van drank en snacks.

Waarom dit goed doel?

We wilden met het jeugdhuis graag een actie organiseren voor de warmste week. Omdat de inkomsten die we zullen binnen halen geen enorm bedrag is, wilden we iets kleinschaliger steunen. Na een democratische stemming waarbij iedereen een aantal voorstellen mocht doen, heeft dit goede doel het gehaald.

Recht op Migratie vzw

Het Vluchtelingenhuis biedt tijdelijk opvang aan vluchtelingen zonder papieren, vooral vrouwen - al dan niet met kinderen - en jongvolwassenen. Momenteel wonen er 4 mama's en 6 kinderen in het huis, samen met een oudere oma. Ze komen uit Ghana, Guinee en Nigeria. In het huis met de grote tuin komen ze tot rust en proberen ze een plan voor de toekomst uitwerken. Het huis draait volledig op de maandelijkse steun van een 150-tal financiƫle steunverleners. Vrijwilligers zetten zich samen met en voor de bewoners in voor allerhande taken, zoals Nederlandse les, vervoer naar het ziekenhuis, activiteiten met de kinderen, enz.

Bekijk dit goed doel