De warmste worstenbroodjes

Ten voordele van 'Hand in hand, samen tegen Reuma' - KONINKLIJKE BELGISCHE VERENIGING VOOR REUMATOLOGIE

Febe, noor en Sam hebben op een namiddag worstenbroodjes gebakken die als aperitief hapjes kunnen dienen voor de feestdagen. Het was een succes, de worstenbroodjes werden warm onthaald in Schilde.

Waarom dit goed doel?

Ik wil onderzoek tegen reuma steunen omdat mijn oma Sclerodermie heeft en er momenteel nog weinig over de genezing van deze ziekte geweten is.

'Hand in hand, samen tegen Reuma' - KONINKLIJKE BELGISCHE VERENIGING VOOR REUMATOLOGIE

De Koninklijke Belgische Vereniging voor Reumatologie heeft een Fonds opgericht teneinde via steun aan het wetenschappelijk onderzoek de levenskwaliteit van de vele patiƫnten die lijden aan chronische reumatische aandoeningen te verbeteren. Het gezicht van dit Fonds heet Hand in hand, samen tegen Reuma. Het Fonds kent beurzen en prijzen toe om meer jonge onderzoekers aan te moedigen hun talenten te investeren in het onderzoek in de reumatologie. Het schenkt bijzondere aandacht aan het onderzoek naar de oorzaken, behandelingen en evaluatie van reumatische aandoeningen. Vooral klinische en multicentrische onderzoekprogramma's worden gesteund. Het steunt ook sociale projecten die bij voorkeur openstaan voor samenwerking met medische en niet medische partners. Een andere functie van Hand in hand, samen tegen Reuma is het grote publiek sensibiliseren voor de impact van chronische reumatische aandoeningen.

Bekijk dit goed doel