De Warmste Wolwinkeldag-Part 6

Ten voordele van Edukado

Gedurende 1 dag nemen de vrienden van De Wolwinkel het café over. We organiseren allerlei activiteiten gaande van een zangstonde in de namiddag tot dansen op de vibes van enkele top-DJ’s in de avonduren. Bij onze food-truck kan je terecht voor een lekkere en gezonde hap. Je kan ook gewoon langskomen voor een fijne babbel en een lekker pintje. En dit alles om ons goed doel te steunen.

Waarom dit goed doel?

De vrienden van de Wolwinkel organiseren dit jaar hun Warmste Wolwinkeldag t.v.v. Edukado en hun project SENEGAL 2020 voor de bouw van 4 klaslokalen in een middelbare school.
Edukado vzw wil – via de studenten – een duurzame verbetering van de levensomstandigheden in het ontwikkelingsland verwezenlijken en hanteert de visie dat rechtstreekse geldstromen niet de beste manier zijn om dit doel te bereiken.

Edukado

EDUKADO WERKT AAN KLASLOKALEN IN SENEGAL
In het brousse dorpje Godaguene staat een lagere school waar kinderen uit wel 12 omliggende Senegalese dorpen school (willen) volgen. Door de overbevolkte klassen (wel meer dan 60 kinderen per klas) en gebrekkige infrastructuur is dit momenteel niet voor alle kinderen mogelijk.

Hierom besloot Edukado vzw in samenwerking met D.R.O.P. vzw en de lokale bevolking zich in te zetten voor de bouw van 3 extra klaslokalen. Studenten uit het hoger onderwijs zetten zich doorheen het schooljaar 2019-2020 in voor de fondsenwerving en zullen tijdens de zomermaanden afzakken naar Senegal voor de uitvoering van het project.

Help ons via Music for Life en zorg ervoor dat leerlingen in Senegal naar school kunnen blijven gaan.

Bekijk dit goed doel