De warmste woensdag

Ten voordele van ALS Liga

Er gaat een kleine kerstmarkt door bij ons in de Sint Jan Berchmans bassisschool in Avelgem. Woensdag 18 december van 13u tot 18u kan je op school terecht bij leerlingen die een kraampje uitbaten voor een zelfgekozen goed doel.
Wij verkopen lekker gebak en zelfgemaakte kerstversiering ten voordele van de ALS-liga.

Wannes, Elias & mama

Waarom dit goed doel?

Mijn tante heeft anderhalf jaar lang een moedige maar onmogelijke strijd geleverd met ALS, vorige maand is ze gestorven. Ik zou graag de ALS-liga en ALS-patiënten en hun families steunen.

ALS Liga

ALS is een progressieve, dodelijke ziekte waarbij de motorische zenuwcellen wegvallen en verlamming intreedt. Ook de functies van spraak, slikken en ademen worden aangetast. Na de diagnose leeft de patiënt gemiddeld 33 maand.

De levenskwaliteit van ALS patiënten (pALS) zo optimaal mogelijk houden en wetenschappelijk onderzoek stimuleren zijn prioriteiten van de ALS Liga. De ALS Liga stelt gratis hoogtechnologische hulpmiddelen ter beschikking om problemen met communicatie en mobiliteit van ALS patiënten op te vangen. Daarnaast informeert de ALS Liga pALS en familieleden over het mogelijke verloop van ALS en verstrekt psychosociale ondersteuning.

Bekijk dit goed doel