De Warmste Wintermarkt

Ten voordele van Te Gek!?

Op zaterdag 21 december van 17u30 tot 22u kan je op het plein aan Jeugdhuis De Stip terecht voor een gezellige avondmarkt waar je DIY-standjes en lekkernijen kan vinden of gezellig eentje kan komen drinken met op de achtergrond live-muziek. Hiernaast kan je ook op de foto met de enige echte Kerstman, een kaartje hangen in onze wensboom of je laten grimeren in eender welk figuur je wilt. Kom dus zeker allemaal langs en steun samen met ons Te Gek!?.

Waarom dit goed doel?

Mentale gezondheid is iets wat iedereen aangaat. Jong, oud, groot of klein. Iedereen komt in aanraking met mensen die het wat moeilijker hebben, maar niet iedereen weet hoe ze hierbij moeten helpen of hoe ze zichzelf kunnen helpen. Mensen durven er nog steeds niet altijd over te praten terwijl dat wel iets zou moeten zijn dat kan, want praten helpt!

Wij willen geld inzamelen voor Te Gek!? zodat zij meer middelen hebben voor het creëren van acties om geestelijke gezondheid meer bespreekbaar te maken, want hoe je het ook draait of keert, er heerst nog steeds een taboe rond.

Te Gek!?

Te Gek!? is een initiatief dat geestelijke gezondheid bespreekbaard wil maken in Vlaanderen. Selah Sue is meter van het project, Guy Swinnen is onze peter.
Over geestelijke gezondheid en psychische problemen wordt amper gepraat, terwijl ongeveer één op vier personen in België ermee te maken krijgt. Het overkomt niet alleen anderen maar ook onszelf, onze kinderen, ouders, familie, vrienden, buren, kennissen... En toch wordt er nog steeds met mondjesmaat over gepraat.
Het project Te Gek!? wil die drempel slopen. Het wil geestelijke gezondheid bespreekbaar maken en streeft naar een juiste kijk op mensen met psychische problemen.

Bekijk dit goed doel

Video's