De warmste winterborrel

Ten voordele van Vriendtjes Tegen Kanker

Omstreeks 15.00 uur zal er een boswandeling doorgaan voor de natuurliefhebbers die ongeveer een uurtje duurt. Na deze mooie wandeling zullen ze aankomen op de kerstborrel waar ze een lekker hapje en/of drankje kunnen kopen.
De eigenlijke borrel start om 16u30. Iedereen is hier welkom! Er zullen tal van leuke kraampjes staan op de kerstmarkt en er zal zeker genoeg zijn aan jenever, warme soep, koffie en andere lekkernijen. Kom op onze kerstborrel vooral genieten van een gezellige en warme avond rond de vuurkorf!
Iedereen aanwezig op deze kerstmarkt levert een bijdrage aan het doel 'Vriendtjes tegen kanker'.

Waarom dit goed doel?

Wij zijn een gezin van vier waarvan drie gezinsleden getroffen zijn door kanker. Door deze sluimerende ziekte zijn wij op korte tijd onze vader verloren aan longkanker. Daarnaast lijd ikzelf (een van de dochters van het gezin) aan borstkanker met metastases op de botten en heeft onze mama al twee keer te maken gehad met kanker. Dit alles, deze informatie kregen we op zeer korte tijd te verkroppen. We hebben dus 2 moeilijke jaren achter de rug. Wij als dochters kiezen voor Vriendtjes Tegen Kanker omdat prof. Dr. Ignace Vergote het leven van onze mama heeft gered. Dankzij hem kan zij nu terug volop van het leven genieten en we zouden dit graag ook andere mensen toewensen.

Vriendtjes Tegen Kanker

Vriendtjes Tegen Kanker vzw is een initiatief opgericht door Evelien Devriendt en haar vrienden. Onze vriendengroep maakt handgemaakte juweeltjes en organiseert uiteenlopende evenementen ten voordele van onderzoek naar de 'silent killer' eierstokkanker. Al ons ingezamelde geld gaat rechtstreeks naar ons fonds onder leiding van prof. Dr. Ignace Vergote, Europees expert op het vlak van gynaecologische kankers en diensthoofd Gynaecologie-Verloskunde van de Universitaire Ziekenhuizen Leuven.

Eierstokkanker is “een zeer moeilijke kanker, die jong en oud treft”, een “silent killer”. 81% van de patiënten overlijden. Het is niet alleen een zeer kwaadaardige kanker, maar het is ook een vergeten kanker, waar weinig onderzoek naar is.

Bekijk dit goed doel