De Warmste Winterbar

Ten voordele van Een Hart voor Vluchtelingen VZW

De Winterbar in het Gravensteen is ook dit jaar een week lang de Warmste Winterbar. Vanaf zaterdag 14 december tot en met maandag 23 december schenkt Historische Huizen Gent per verkochte glühwein 1 euro aan Music For Life ten voordele van Een Hart voor Vluchtelingen vzw.

De Winterbar is vrij toegankelijk en open tot 1 uur na sluitingstijd van het Gravensteen.

Meer info: www.gravensteengent.be

Waarom dit goed doel?

Voor onze actie in de Sint-Pietersabdij kozen we dit goede doel in het kader van de expo Circle of Life van Lieve Blancquaert. De vluchtelingenproblematiek ligt Lieve nauw aan het hart, vandaar onze keuze voor zowel de actie in de abdij als die in het Gravensteen.

Met deze actie wil Historische Huizen Gent haar sociaal engagement tonen en de organisatoren van Music for Life een hart onder de riem steken.

Een Hart voor Vluchtelingen VZW

Een Hart voor Vluchtelingen vzw is een groep van 45 toegewijde vrijwilligers – vluchtelingen/nieuwkomers inbegrepen – die hulp bieden aan alle mensen in nood. We openden een ontmoetingsruimte/ weggeefwinkel, ‘De Olijfboom’, in mei 2016 onze activiteiten blijven groeien. Iedereen brengt zijn eigen mogelijkheden en talenten naar ‘De Olijfboom’, die vele vrijwilligers hun tweede huis noemen.

Met een open hart en de juiste kennis willen we ieders start vergemakkelijken met verschillende diensten:
- ontmoetingscentrum De Olijfboom
- individuele hulpverlening
- workshops en activiteiten
- materiële hulp, via De Olijfboomn
- een buddywerking
- gerichte werkgroepen: kinderwerking, hulp bij zoeken naar woning, naaiatelier,...

Onze missie is mensen ondersteunen bij hun start en herstart, dit met elkaar te ont-moeten, hen te infromeren en de te verbinden met de bewoners van de Stad. wij activeren ook nieuwkomers en kwetsbare Gentenaars. Iedereen is hartelijk welkom <3

Bekijk dit goed doel