De Warmste Winterbar

Ten voordele van MS-Liga Vlaanderen

Wij zullen op de kersthappening van Zomergem een Chalet Chouffe uitbaten, met zowel de frisse als de warme varianten van La Chouffe.
Dit zal doorgaan op vrijdag 20 december, op het marktplein van Zomergem (Lievegem).
Alle winsten gaan uiteraard naar de MS-Liga Vlaanderen.

Waarom dit goed doel?

Wij kiezen dit goede doel omdat er iemand uit onze spelersgroep enkele jaren terug de diagnose MS heeft gekregen. Daarom willen zowel voor haar, als voor haar lotgenoten iets terugdoen.

MS-Liga Vlaanderen

MS-Liga Vlaanderen vzw is er in eerste instantie voor personen met MS (PmMS) en hun omgeving.

MS is een chronische, ongeneeslijke aandoening van het centrale zenuwstelsel, waarbij ontsteking leidt tot schade aan zenuwbanen en hun omhulsel. Het ziekteverloop is moeilijk voorspelbaar en erg divers. Daarom wordt multiple sclerose ook wel de aandoening met 1000 gezichten genoemd.
De verschillende zichtbare en onzichtbare symptomen hebben een grote impact op de levenskwaliteit. Daarom zet MS-Liga Vlaanderen in op 7 verschillende pijlers: informeren, sensibiliseren, psychosociale begeleiding, financiële ondersteuning, lotgenotencontact, belangenverdedigingen en ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek.

Door de unieke combinatie van professionele medewerkers en vrijwilligers is MS-Liga Vlaanderen vzw aanwezig in alle Vlaamse provincies en Brussel.

Bekijk dit goed doel