De warmste willy

Ten voordele van Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Mijn schoonmoeder breidt al jaren truien voor kinderen die niet in de beste omstandigheden opgroeien. Toen ze vorig jaar vroeg of ze iets kon breien voor mij, toonde ik haar bij wijze van grap een foto van een ‘willy warmer’ , aangezien ik vaak ga kitesurfen in de koude zee.
Hilariteit alom toen ik op nieuwsjaardag mijn geschenkje kreeg en het een handgebreide lullemuts bleek te zijn! Helaas is mijn schoonmoeder al lange tijd weduwe en had ze twee aparte balzakjes gebreid, opnieuw hilariteit alom.
Toen ik dit geweldige cadeau aan vrienden toonde, waren ze meteen enthousiast en zo ontstond het idee voor ‘de warmste willy’.
De kerstdagen zijn niet voor iedereen een gemakkelijke periode en tijdens de warmste week worden we vaak geconfronteerde met zware verhalen. Daarom wensen wij met deze actie een vrolijke noot te brengen en natuurlijk ook onze beste maat warm te houden!
Dikke merci aan Monique, Anneke & Simon voor alle hulp en aan PDB Printing Partners voor het drukwerk!

Waarom dit goed doel?

Zelfdoding is nog steeds taboe maar ook een groot probleem in ons land. We willen het thema bespreekbaar maken maar vooral mensen die het moeilijk hebben op deze manier helpen.

Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Per dag overlijden 3 Vlamingen door zelfdoding, 28 mensen ondernemen een poging. Toch kan zelfdoding voorkomen worden en is preventie mogelijk. Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding wil zelfdoding voorkomen, door de Zelfmoordlijn en door het sensibiliseren en geven van vorming ivm het herkennen van signalen dat iemand aan zelfdoding denkt en hoe hierop preventief te reageren.

Aan de Zelfmoordlijn 1813 werken we met vrijwilligers die 24/24 gesprekken voeren met mensen die aan zelfdoding denken en hun omgeving. Ze doen dit anoniem via de telefoon, e-mail en chat. Jaarlijks beantwoorden we ruim 15.000 gesprekken, jammer genoeg worden er ook gesprekken gemist. Meer middelen kunnen ons helpen meer beantwoorders op te leiden en dus meer gesprekken te voeren.

Samen kunnen we zelfdoding voorkomen!

Bekijk dit goed doel