De Warmste Wijk

Ten voordele van AZ Groeninge Fonds - ZIBI's Boomhut

We zijn een jonge wijk, waarin we heel veel organiseren (Halloweentocht, wijkfeest, nieuwjaarsdrink, kubben, Sinterklaas komt langs, ...). En daarbij vieren we altijd feest en komt het tot fijne ontmoetingen met allemaal warme mensen.
Uit dat enthousiasme hebben we een werkgroep opgericht om iets met die samenhorigheid te doen. Iets voor het goede doel.
Met een warm ontbijt op 19 januari (mensen kunnen bestellen tot 19/12) willen we van Bistierland de warmste wijk maken. We gaan zelf ontbijtpakketjes samenstellen, gaan die zelf verdelen en komen dan hopelijk met zoveel mogelijk en een mooi bedrag af naar Kortrijk. Tot dan!

Waarom dit goed doel?

Ziekenhuizen zijn eigenlijk geen leuke plek. En al zeker niet voor kleine kindjes. Het is fantastisch dat AZ Groeninge met een speciale ruimte zieke kinderen even wil laten ontsnappen. In onze wijk wonen veel jonge gezinnen, dus klinkt deze problematiek wel herkenbaar. Het zal maar je kind zijn die opgenomen wordt in het ziekenhuis, dus daarom steunen we deze actie met heel veel enthousiasme!

AZ Groeninge Fonds - ZIBI's Boomhut

In de groene en gezonde buitenomgeving van onze campus willen we een aantal zones voorzien waar kinderen het ziekenhuis en hun ziekte even kunnen vergeten. Met jullie steun hebben we reeds een aantal speelinstallaties voorzien.

Nu verzamelen we giften voor de oprichting van Zibi's boomhut. Een therapieruimte buiten die door de kinderpsychologen gebruikt zal worden en waar kinderen eventueel samen met hun broers, zusjes en ouders begeleid worden.

Ontdek de plannen op onze website. https://publicaties.azgroeninge.be/speeltuin/cover/

Bekijk dit goed doel

Video's