De warmste werknemers van AgII OVL

Ten voordele van Ne(s)t

Naar intussen jaarlijkse gewoonte hebben we onze collega's van het Agentschap Integratie en Inburgering, regio Oost-Vlaanderen, soep en desserts aangeboden op werkdagen waarop we met alle werknemers van de provincie samen werken. Daarnaast organiseerden we opnieuw een kleding- en boekenbeurs, waarbij we met veel plezier en gulheid elkaars afgedankte kledij en boeken ruilden.

Waarom dit goed doel?

Omdat we bij Inburgering Oost-Vlaanderen al jaren fans van het eerste uur zijn van "ons Sas" en haar (en haar topmeiden) volgen via FB en andere kanalen. Ook vóór het ontstaan van vzw Ne(s)t, steunden we haar al met onze actie.

Ne(s)t

De vzw zorgt voor minderjarige meisjes en jongens die in de kinderprostitutie worden gedwongen door vrienden/familie of vreemden, ze vallen dus onder het officieel statuut mensenhandel.Onze doelgroep zijn minderjarigen jongens en meisjes die we opvangen en begeleiden, in bestaande centra zijn de faciliteiten er niet op voorzien om deze slachtoffers op een juiste manier op te vangen en te ondersteunen.
Via Ne(s)t kunnen we deze minderjarige kinderen helpen om terug kind te worden en om hun ervaringen te verwerken, bijstaan tijdens verhoren van de politie, rechtbanken en advocaten.

Door in een huiselijke sfeer tot rust te komen en hun verdriet en problemen te delen met andere slachtoffers en hulpverleners, vrijwilligers zijn we momenteel op spoor van nog een 25 andere slachtoffers die nog in dit milieu vastgehouden (valt onder gijzeling) en misbruikt worden (tot 15 x per dag verkracht), als ze dit niet doen worden ze afgeslagen, verbrand, verslaaft gemaakt aan harddrugs en alcohol.

Bekijk dit goed doel