De Warmste Weken voor Hachiko

Ten voordele van HACHIKO

Onze dochter is geboren met een beperkte mobiliteit. Een handicap voor het leven...
De reguliere arbeidsmarkt is nog lang niet klaar voor mensen met een aangeboren (fysieke) beperking, daarom hebben mijn man en ik enkele jaren geleden onze zaak uitgebreid. Op die manier kan zij haar creativiteit omzetten in het ontwerpen van postkaartjes en heeft ze alsnog een doel in haar leven...

Petit Petou heeft een uniek assortiment postkaarten met een knipoog naar toen. Een passie voor vormgeving en kleur, en elementen uit het verleden worden gecombineerd met een kwaliteitsvol papier. Bij Petit Petou vind je een kaartje voor elke gelegenheid.

Shop onze kaartjes online, in één van onze conceptstores of op een handmade beurs.

Waarom dit goed doel?

Sinds enkele weken wordt onze dochter vergezeld van haar eerste assistentiehond.
Er gaat nieuwe wereld open.. Een hulp in haar groei naar zelfstandigheid maar ook zeker en vast een vriend voor bij de beste dingen in het leven. Ze zijn nog volop bezig met het opbouwen van een sterke band maar dankzij Hachiko lukt hen dat zeker en vast.
Het is dan ook geweldig wat een assistentiehond allemaal doet en kan betekenen.

HACHIKO

Hachiko vzw verandert levens door hulphonden te schenken aan personen met een motorische beperking en meldhonden aan personen met epilepsie. Assistentiehonden worden speciaal opgeleid om taken uit te voeren die voor het baasje niet evident of zelfs onmogelijk geworden zijn. Een assistentiehond is echter zoveel meer dan enkel praktische hulp. Ze zijn een steun en toeverlaat, een beste vriend en een bliksemafleider van de beperking. Wat zijn taak ook wordt, elke assistentiehond stimuleert de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van zijn baasje. Een assistentiehond opent dus letterlijk én figuurlijk nieuwe deuren. Eén geplaatste assistentiehond die levenslang opgevolgd wordt, kost onze vereniging 25 000 euro. Omdat Hachiko niet wil dat de aanvrager van een assistentiehond een financiële drempel ervaart, schenken we onze honden gratis. Om dit te kunnen realiseren zijn we afhankelijk van giften en sponsoring.

Bekijk dit goed doel