de warmste week van Rippetip

Ten voordele van Mobile School

wij zijn gedurende deze warmste week met de kinderen in verschillende ateliers druk in de weer: knutselen, koken, schaatsen, timmeren, sporten, yoga, bakken,...
De opbrengst van deze sponsoractiviteiten gaat integraal naar ons gekozen doel 'mobile school'

Waarom dit goed doel?

We vinden het top dat deze organisatie bezig is met kinderrechten! Onderwijs is een basisrecht voor elk kind en dat willen we graag steunen. Verder hebben we een link met de bezieler van deze organisatie. Arnout Raskin is namelijk de peter van Floor Dubois uit het 6de leerjaar bij ons op school in Rippetip. Dat maakte het voor ons snel duidelijk: Mobile School krijgt onze onvoorwaardelijke steun!

Mobile School

Mobile School (www.mobileschool.org) is een Belgische organisatie die zich wereldwijd inzet voor straatkinderen. Wij ontwikkelen mobiele schoolkarretjes en verzorgen de opleiding van straathoekwerkers. Momenteel rijden er 55 mobiele schooltjes in 28 landen, verspreid over vier continenten: Latijns-Amerika, Aziƫ, Afrika en Europa.

Mobile School richt zich op twee doelgroepen: straatkinderen en de straathoekwerkers die informele educatieve activiteiten met hen opzetten.

Onder het motto "Als een kind niet naar school kan dan brengen we de school naar het kind" ontwikkelden we een mobiele school. Dit rijdende schoolbord met honderden educatieve spelen stelt straathoekwerkers in staat om educatieve activiteiten op te zetten. De materialen zijn technisch ontworpen op basis van mobiliteit, aanpasbaarheid, duurzaamheid en diefstalbestendigheid.

Bekijk hier een filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=Z-jv7S73ed4

Bekijk dit goed doel