De warmste week op Campus Tichelrij, Atheneum Sint-Truiden

Ten voordele van ALS Liga

De week voor de examens hebben we 1 warme week gehouden. We verkochten warme choco, snoepzakjes aan 1 euro (zodat de actie voor alle leerlingen haalbaar was) en een filmnamiddag.

Waarom dit goed doel?

De leerlingen hebben voor dit doel gekozen omdat de papa (Erwin Coppejans) van een medeleerlinge van onze school reeds 12 jaar aan ALS lijdt. hij heeft een zeer motorisch gestuurde rolstoel en het huis is ook helemaal aangepast.

ALS Liga

ALS is een progressieve, dodelijke ziekte waarbij de motorische zenuwcellen wegvallen en verlamming intreedt. Ook de functies van spraak, slikken en ademen worden aangetast. Na de diagnose leeft de patiënt gemiddeld 33 maand.

De levenskwaliteit van ALS patiënten (pALS) zo optimaal mogelijk houden en wetenschappelijk onderzoek stimuleren zijn prioriteiten van de ALS Liga. De ALS Liga stelt gratis hoogtechnologische hulpmiddelen ter beschikking om problemen met communicatie en mobiliteit van ALS patiënten op te vangen. Daarnaast informeert de ALS Liga pALS en familieleden over het mogelijke verloop van ALS en verstrekt psychosociale ondersteuning.

Bekijk dit goed doel