De Warmste Week op BKO

Ten voordele van NASCI vzw

Tijdens de kerstperiode zetten we een grote kerstboom neer in onze Academie. Alle studenten van de eerste en tweede graad zullen tijdens de ateliers versieringen maken voor onze boom die we te koop zullen aanbieden ten voordele van de warmste week. Deze kerstboom zal met de kerstversieringen van 405 leerlingen meer sculptuur dan boom worden. De leerlingen van de derde graad zijn ondertussen druk in de weer met prachtige minicomics die eveneens te koop worden aangeboden. Uit een stembus met favoriete songs zal door een onschuldige hand ons favoriete liedje worden gekozen.
Ouders, familie, leerlingen en docenten worden in de week van 11-14 December uitgenodigd in ons cultuurcafé met cake, taart, chocomelk, thee en koffie om onze ornamentele boom mee te ontmantelen in de hoop de gevoelstemperatuur een paar graden te doen stijgen.

Waarom dit goed doel?

We willen een helpende hand bieden aan kansarme moeders met kinderen van 0 tot 12 jaar jong. Een van onze studenten werkt al jaren als vrijwilliger voor de vzw. De organisatie is ons bekend en dragen we een warm hart toe.

NASCI vzw

NASCI vzw biedt concrete hulp aan noodlijdende kansarme moeders met kinderen die helemaal geen of slechts een minimaal inkomen hebben. We reiken alleen- en aanstaande moeders en gezinnen, die zich in een precaire situatie bevinden, de tools aan om uit de armoede en het sociaal isolement te breken.
In Brussel leeft 1 kind op 4 in armoede en daarom is alle hulp om kinderarmoede en sociale uitsluiting te bestrijden meer dan welkom. NASCI is letterlijk en figuurlijk de laatste reddingsboei voor moeders die nergens anders voor hulp in het reguliere circuit terecht kunnen. Het welzijn van kinderen is onze primaire doelstelling.

Bekijk dit goed doel