DE WARMSTE WEEK OOK OP BKO

Ten voordele van NASCI vzw

We zetten een grote kerstboom neer op een centrale plaats in onze Academie. Alle kinderen van de lagere graad en middelbare van 6 tot 18 jaar maken een "ornament" voor de boom, die met 586 leerlingen boemvol zal hangen, ouders, familie, vrienden, docenten en elke andere bezoeker kan er eentje, of meerdere kopen voor 3 €/stuk, de volwassen studenten bakken cake en taart en voorzien koffie/thee en chocolademelk, die drankjes en zoetigheid verkopen we aan 1 of 2 € per stuk (moeten we nog bespreken) De kinderen droppen een papiertje waarop hun favoriete song in een grote stembus waar de oudste en de jongste van de school elk één briefje uithalen.

Waarom dit goed doel?

We willen een helpende hand bieden voor kansarme moeders met kinderen van 0 tot 12 jaar jong. Een van onze studenten werkt al jaren als vrijwilliger voor de vzw, de organisatie is ons bekend en dragen we een warm hart toe.

Indien mogelijk kiezen we ook een tweede doel: Lichtjes voor Lou, opgericht door een oud studente van onze school. Graag weten we of we beiden mogen /kunnen steunen..

NASCI vzw

NASCI vzw biedt concrete hulp aan noodlijdende kansarme moeders met kinderen die helemaal geen of slechts een minimaal inkomen hebben. We reiken alleen- en aanstaande moeders en gezinnen, die zich in een precaire situatie bevinden, de tools aan om uit de armoede en het sociaal isolement te breken.
In Brussel leeft 1 kind op 4 in armoede en daarom is alle hulp om kinderarmoede en sociale uitsluiting te bestrijden meer dan welkom. NASCI is letterlijk en figuurlijk de laatste reddingsboei voor moeders die nergens anders voor hulp in het reguliere circuit terecht kunnen. Het welzijn van kinderen is onze primaire doelstelling.

Bekijk dit goed doel